Recept: rižoto s piletinom, špinatom i bademima

| Wine and dine |

Rižoto s piletinom, baby špinatom i bademima
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Rižoto s piletinom, baby špinatom i bademima

Za 5-6 osoba
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme kuhanja: 30-ak minuta

• oko 1/2 kg riže
• 25-30 dag pečenih pilećih prsa (narezanih na kockice)
• 5 dag mljevenog badema
• 1 luk (sitno nasjeckan)
• 10 dag baby špinata (opran)
• prstohvat curry-a, prstohvat kurkume i prstohvat cimeta
• miješavina mediteranskih trava i peršin (sitno nasjeckan)
• putar
• maslinovo ulje
• pileći temeljac
• 2-3 žlice grana padana
• sol
• papar

2-3 žlice slatkog vrhnja - prema želji

prepečeni bademovi listići - za ukras

Rižoto s piletinom, baby špinatom i bademima
Rižoto s piletinom, baby špinatom i bademima

Skuhajte pileći temeljac. Prepecite pileća prsa pa ih narežite na kockice. U tavi na mješavini maslinovog ulja i putra podinstajte sitno nasjeckani luk pa dodajte kockice piletine i promiješajte. Nakon minutu, dvije dodajte i rižu da se zastakli pa postepeno dodavajte vrući pileći temeljac cijelo vrijeme miješajući rižoto. Dodajte sve začine, posolite i popaprite. Dodajte mljevene bademe i miješajte i dalje.  Pred sam kraj da bi rižoto bio kremast, umiješajte kockicu putra, naribani grana padano, a prema želji umiješajte i dvije, tri žlice slatkog vrhnja. Rižoto kuhajte oko 20-30 minuta, tijekom kuhanja probajte rižu, jer mora biti al dente. Na kraju u rižoto umiješajte baby špinat. Pospite peršinom, a ukrasite prepečenim listićima badema (na tavi kratko prepecite listiće, pazite da ne izgore).