Recept: piletina s graškom

| Wine and dine |

Piletina s graškom by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Stavila sam ovo jednostavno i svakodnevno jelo na društvene mreže prije par dana i dobila dvadesetak upita za recept, prvo sam pisala jednom po jednom... pa odlučih napisati svima. Dobar tek!

Recept: Piletina s graškom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 - 40 minuta

  • 1 kg piletine (krilca, bataci…)
  • ½ kg graška (može i smrznuti ili konzerve)
  • 1-2 glavice luka (sitno nasjeckan)
  • 1 mrkva (očišćena, naribana)
  • 4-5 cherry rajčica
  • ½ - 1 l pilećeg temeljca (ili voda + kocka za juhu)
  • Začinske trave (ružmarin, majčina dušica, kadulja….)
  • Kurkuma
  • Curry
  • Crvena slatka paprika
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Na tavi na maslinovom ulju podinstajte nasjeckan luk pa dodajte naribanu mrkvu i narezane cherry rajčice te dodajte grašak i zalijevajte pilećim temeljcem. Na laganoj vatri u poklopljenoj tavi dinstajte. Posolite i poparite.

Piletina s graškom by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Piletina s graškom

Pripremite piletinu: posolite je i popaprite te posipajte slatkom crvenom paprikom, kurkumom, curryjem i začinskim travama.

Piletina s graškom by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Piletina s graškom

Na drugoj tavi na maslinovom ulju prepecite pileće batkiće i krilca pa ih dodajte u grašak. Oprezno promiješajte, prema potrebi dodajte pileći temeljac pa još zajedno prokuhajte nekoliko minuta.

Piletina s graškom by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Piletina s graškom