Ako volite piletinu i bijelo meso, unesite malo promijene i napravite ovo jednostavno, a zanimljivo i vrlo sočno i ukusno jelo. Zasigurno će se svidjeti vašim ukućanima/gostima! Ako želite pripremiti piletinu na zdraviji način (iako malo duži), pecite je u pećnici s manje ulja, samo je posprejajte uljem.
Recept: Pileća prsa s kajmakom i pancetom
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme pečenja: 10-ak minuta
Za 4 osobe
- 4 kom pilećih prsa
- 4 žličice kajmaka
- 10 dag pancete narezane na tanke šnitice
- prstohvat mediteranske trave – prema želji
- prstohvat slatke crvene paprike
- sol
- papar
- maslinovo ili miješano ulje za pečenje
Operite pileća prsa i osušite. Narežite ih na veće komade pa nožem sa strane zarežite rupu u svakom komadu. Posolite ih, popaprite i posipajte slatkom crvenom paprikom i prema želji mediteranskim travama pa svaku rupu pomoću žličice napunite kajmakom. Pileće komade omotajte šniticom pancete i učvrstite čačkalicom. Zagrijte tavu s malo maslinovog ulja i dodajte pileće komade. Kratko pecite jednu pa drugu stranu.
Također pileća prsa punjena kajmakom i omotana pancetom možete peći u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C. Rasporedite ih na masni papir i pošpricajte maslinovim uljem te pecite oko 15 - 20 minuta.