Recept: Omlet rolice

| Wine and dine |

Omlet rolice
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

U mnogim djelovima Azije, pogotovo u Koreji i Japanu, ovakve omlet rolice, zvane tamagoyaki  su vrlo popularne. Ima ih raznih i sa svakakvim dodacima, ali i bez, baš kao što i mi radimo naše omlete... Zbog promjene i raznolikosti i mi ih možemo ponekad napraviti ove azijske, možda baš za Uskrs!

Recept: Korejske omlet rolice (Egg roll)

Vrijeme pripreme i pečenja: 3-5 minuta

  • 3 jaja
  • 1 žlica mlijeka
  • sol
  • papar
  • mediteranske trave – prema želji
  • naribani sir – prema želji
  • crvena ili zelena paprika (ili mrkva ili paradajz...) - narezana na komadiće
  • rukola (ili baby špinat ili mladi luk...) – narezana na komadiće
  • ulje za pečenje (idealno – u spreju)
Omlet rolice
Omlet rolice

Operite i narežite željeno povrće na kockice. Pjenjačom ili vilicom umutite jaja, posolite ih i popaprite pa dodajte povrće. Zagrijanu tavu ne prejakoj temperaturi posprejajte i premažite uljem pa sipajte jednu trećinu jaja i rasporedite ih po cijeloj tavi. Pecite ih da su na pola pečena pa ih počnite pomoću lopatice oprezno rolati s jedne strane na drugu, pomaknite rolicu na jedan dio tave, a drugi premažite uljem pa opet oprezno uspite i rasporedite drugu trećinu jaja. Prema želji pospite ribanim sirom, a čim su jaja do pola pečena nastavite ih rolati. Ponovo ih pomaknite na jedan dio tave, ostali posprejajte i rasporedite ostatak jaja pa ponovite postaupak. Izvadite rolani omlet iz tave na tanjur i ohladite. Oštrim nožem narežite ga na šnite debljine 1-2 centimetara i servirajte na Uskrsni stol.

Napomena: Omlet mora biti jako tanak, ako je mala tava - sipajte jaja iz više puta, samo da je omlat tanak

Omlet rolice
Omlet rolice