Recept: Najbolje Oreo kuglice

| Wine and dine |

Oreo kuglice
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Samo 3 sastojaka, bez pečenja, bez kuhanja i savršen desert gotov u samo 30-ak minuta! Umjesto Oreo keksića (koji su momentalno na akciji u Muleru za samo 10 kn), možete staviti bilo koje druge prema vašoj želji, a bijelu čokoladu zamijeniti mliječnom ili tamnom.

Recept: Bijele Oreo kuglice
Za 16-18 kuglica (zavisno od veličine kuglica)
Vrijeme pripreme: 35 - 40 minuta

  • 30 dag bijele čokolade
  • 30 Oreo keksa od vanilije (ali može i od čokolade ili bilo koji dr. keksići) + 4 keksića za posipanje kuglica (prema želji)
  • 113 grama krem sira (Philadelphia, ABC...) – sa sobne temperature

Usitnite Oreo keksiće u blenderu ili ih stavite u plastičnu vrećicu i istucite batom za meso da budu kao suhi pjesak. Stavite ih u zdjelu i dodajte krem sir te izmiksajte električnim mikserom. Pomoću žličice uzimajte smjesu i oblikujte rukama u kuglice. Rasporedite ih u kalup/tanjur/pladanj na masni papir za pečenje i stavite u zamrzivač na 15-ak minuta da se stisnu i smrznu.

Oreo kuglice
Oreo kuglice - priprema

U međuvremenu na pari uz miješanje otopite bijelu čokoladu.

Oreo kuglice
Otopljena bijela čokolada - priprema Oreo kuglica

Izvadite kuglice iz zamrzivača i stavite čačkalicu u sredinu svake te ih umačite u otopljenu bijelu čokoladu. Koristeći žličicu prelijte cijele kuglice. Stavljajte ih na masni papir. Prema želji izmrvite 4 Oreo keksića i pospite kuglice. Kuglice će se stvrdnuti za nekoliko minuta.

Oreo kuglice
Oreo kuglice

Mogu stajati u hladnjaku i nekoliko dana, ali sumljam da se to ikad dogodi jer nestanu isti dan.