Recept: Moje lazanje s purećim mesom i camembertom
Za 5-6 osoba
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Vrijeme pečenja: 30-ak minuta
Temperatura pećnice: 220C
- 1 paket lazanja, penna ili druge tjestenine
- ½ kg purećeg mljevenog mesa
- 25-ak dag ribanog sira (gauda, podravac, edemac...)
- 20-ak dag camemberta (ili brie ili neki drugi mekani sir)
- ½ l slatkog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
- 1 jaje
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 1 dl pirea paradajza
- mediteranske trave
- muškatni oraščić
- parmezan
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 220C. Na ulju podinstajte luk i dodajte mljeveno pureće meso. Dodajte pire paradajza, začinite mediteranskim travama i muškatnim oraščićem, posolite, popaprite i dinstajte. Stavite sa strane da se prohladi. Nauljite kalup i u njega slažite red tjestenine (ako je svježa - ne mora se prethodno prokuhati, ako je suha, prokuhajte je nekoliko minuta). Slažite red tjestenine, red mesa, red naribanog sira, red camemberta narezanog na šnitice pa red tjestenine. Pomiješajte jaje sa slatkim vrhnjem, posolite, promiješajte pa zalijte složene lazanje, pospite parmezanom i pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata.
Napomena: Prije pečenja lazanje izbodite vilicom da se ne deformiraju.