Recept: Karnevalske vrpce - Stelle filanti di carnevale
- 40 dag brašna
- 3 dag šećera
- 1 jaje i 1 žumanjak
- 5 dag ricotte
- 40-50 ml mlijeka na sobnoj temperaturi
- naribana korica naranče
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo (5 g)
- štaub šećer – za posipanje
- ulje za prženje
U zdjeli izmješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, ricottu i jaja. Mijesite u zdjeli sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu pa je prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa dodajte mlako mlijeko. Izradite tijesto da bude elastično i glatko pa ga oblikujte u kuglu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da stoji oko 20 minuta.
Tijesto razvaljajte valjkom i nožem za picu narežite na trake. Omotajte svaku traku oko nauljenoj čeličnog cilindra.
Zagrijte ulje i lagano ubacite jednu po jednu zmijicu. Ona će nabubriti i odvojiti se od cilindra. Stavljajte ih na papirnatu salvetu da se ocijede pa ih još vruće posipajte štaub šećerom i odmah servirajte.