Šparoge su došle na plac i ne možemo ih ne zamijetiti. Od toliko načina priprema šparoga, ovaj najjednostavniji - s jajima meni je najdraži. Ovaj put s pancetom, sirom i paprikom.
Recept: Fritaja s divljim šparogama i pancetom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 12-15 minuta
- 8-10 jaja (po mogućnosti domaćih)
- 20-30 dag divljih šparoga (samo gornji mekani dio šparoga)
- 20 dag pancete (narezana na šnitice ili kockice)
- 1 paprika (narezana na kockice)
- 5 -10 dag sira (prema želji - neki mekaniji sir)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
U zdjelici umutite jaja, posolite ih i popaprite. Mekani dio opranih šparoga rukama iskidajte na sitnije komadiće (oko 3 cm) pa ih podinstajte na maslinovom ulju da omekšaju. Dodajte kockice/šnitice pancete, prema želji papriku i kockice sira, promiješajte i kratko prepržite pa dodajte razmućena jaja i miješajte do željene jačine pečene fritaje (netko voli manje pečena jaja, netko ih zapeče do kraja). Servirajte odmah.
Napomena: Prema želji u fritaju možete dodati i mladi luk ili poriluk.