Vrijeme je paprika na 101 način... Jedno od mojih najdražih jela s paprikom su filane paprike, ali na jedan light način. Brže, jednostavnije, bez zaprške, bez dinstanja, bez špeka i svinjetine. S puno mediteranskih trava (začina) i s maslinovim uljem. Prefinoooo!!!
Recept: Moja filana paprika na mediteranski način
Za 5 – 7 osoba
Vrijeme pripreme: 1/2 sata
Vrijeme kuhanja: 1 sat i 30 minuta
- 1 kg mljevene junetine
- 1 ½ kg žute paprike babure srednje veličine
- 1 luk (sitno nasjeckan i podinstan)
- 12,5 dag riže (oprana)
- peršin (sitno narezan)
- 2 jaja
- 1/2 l kuhanog paradajza
- 2 goveđe kocke za juhu
- 2-3 žlice Lovačke juhe – može i ne mora
- ružmarin, bosiljak, majčina dušica, origano (mediteranski začini svježi ili suhi)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Mljeveno meso pomiješajte sa sitno nasjeckanim lukom, dodajte rižu, jaja, peršin, mediteranske trave, posolite i popaprite. Paprike očistite, operite u vrućoj vodi, napunite smjesom i složite u lonac čije dno zalijte s par žlica maslinovog ulja. Posložene paprike zalijte kuhanim paradajzom i vodom da ih prekrijete, posolite, popaprite, dodajte mediteranske začine prema želji, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol pa dodajte kocke za juhu i kuhajte još par minuta.