Recept dana: Tjestenina s tikvicama i maslinama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pužići s tikvicama i maslinama
Pužići s tikvicama i maslinama

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15ak minuta
Skuhajte 35 dag pužića ili neke druge tjestenine al dente. Na maslinovom ulju na tavici kratko popržite 2 češnja češnjaka, dodajte 4 srednje tikvice narezane na tanke kolutiće, žličicu sitno nasjeckanog ružmarina i peršina, naribanu koricu i sok limuna. Pirjajte 3 – 4 min dok tikvice ne omekšaju, dodajte 5 dag crnih i zelenih maslina, posolite, popaprite, dodajte kuhanu ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.