Recept dana: KANITIN ŠVEDSKI HAŠ (PYTT I PANNA) Kanita Čengić, Štokholm, Švedska
Kad sam pitala prijateljicu koja živi u Švedskoj, a inače je porijeklom Sarajka, koje joj je najdraže švedsko jelo, odmah je ispalila – haš! I dala mi recept...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 30 minuta
- 1 do 2 šalice mesa izrezanog na kockice (janjetina ili teletina ili pršut ili svinjetina)
- 6 šnita špeka
- 6 - 8 oguljenih kuhanih krumpira – narezanih na kockice
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 2 žlice putra
- 5 - 6 jaja
Kockice špeka ispržite na srednje jakoj vatri u velikoj tavi dok ne postanu hrskave. Zatim ih izvadite. U istu tavu na ulje od špeka, stavite kockice krumpira. Pecite ih dok ne postanu hrskave i izvadite. Rastopite putar u tavi, dodajte nasjeckani luk i dinstajte dok ne postane staklast. Na njega dodajte sjeckano meso i dinstajte oko pet minuta. Zatim smanjite vatru, vratite pečeni špek i krumpir na tavu, te sve zajedno malo promiješajte. U drugoj tavi ispecite jaja „na oko“ i servirajte ih na vrh švedskog haša.