![Špageti sa škampima i cherry rajčicama Špageti sa škampima i cherry rajčicama](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/06/spageti-sa-chery-rajcicama-i-skampimadsc-0541.jpg)
Danas pripremite špagete ili neku drugu tjesteninu sa repićima manjih škampi ili kozica i cherry rajčicama. Ako su škampi svježi, malo se morate pomučiti očistiti ih i izvaditi repiće iz ljuštura, a ako radite sa zamrznutim i očišćenim repićima, imate manje posla ali i malo manje ukusno jelo... Svakako onda upotrijebite riblji temeljac... Ovo je lagana varijanta tjestenine sa škampima- nema vrhnja niti puno pirea od paradajza - samo vino i temeljac...
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 40 dag špageta
- 30 dag očišćenih repova škampa
- 5-6 cherry rajčica (prerezanih na 4 djela)
- 1-2 češnja češnjaka (sitno nasjeckani)
- 1 dl bijelog suhog vina
- 1 - 2 žlice pirea od paradajza
- peršin (sitno nasjeckani)
- maslinovo ulje
- temeljac (od glava i ljušture škampa) - količina prema potrebi
- sol
- papar
Očistite škampe – odvojite im repove za umak, a od ljuštura skuhajte temeljac. Skuhajte špagete al dente. Na maslinovom ulju, prepržite sitno nasjeckan peršin i češnjak, dodajte vino pa temeljac, potom očišćene repove škampa. Kad škampi poprime zlatno-smeđu boju, dodajte prerezane cherry rajčice, pire od paradajza i dinstajte (samo lagano zagrijavajte – škampi ne smiju provriti, jer tada postanu tvrdi!!!). Posolite, popaprite i pomiješajte s špagetima.