![Široki rezanci s tikvicama](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/09/92be496c/pasta-s-tikvicama.jpg)
Tjestenina s tikvicama - brzo, lagano, ukusno i zdravo!
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 40 dag širokih rezanaca ili neke druge tjestenine
- 4 tikvice
- 4 glavice ljutike ili 1 luk (sitno nasjeckane)
- 1 dl bijelog vina
- 4 žlice naribanog parmezana - za posipati
- 6 dag putra
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol
- svježe mljeveni papar - prema želji
Izaberite zrele, ali čvrste tikvice. Opranim tikvicama odrežite krajeve te ih narežite na tanke šnitice. Ispržite ih u tavi s malo putra i žlicom ulja da postanu hrskave. Posebno na putru podinstajte ljutiku i zalijte je vinom. Dinstajte na laganoj vatri dok vino ne ishlapi. Skuhajte tjesteninu al dente, ocjedite je, primiješajte umaku od luka i promiješajte. Dinstajte još minutu, dvije, sklonite s vatre, dodajte tikvice i prema želji posipajte naribanim sirom te popaprite svježe mljevenim paprom.