Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 60 minuta
- 1 kg sipe ili liganja
- 50 dag boba
- 1 luk (krupnije narezan)
- 2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 1 dl bijelog vina
- voda ili riblji temeljac
- mažuran
- kadulja
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Očistite i narežite sipu na komadiće, odstranite crnilo. Podinstajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte češnjak, peršin i sipu. Zalijte sa malo vina, pa dinstajte na laganoj vatri. Posolite i poparite. Podlijevajte malo po malo sa vinom i vodom ili ribljim temeljcem. Dodajte bob, mažuran, kadulju i zajedno dinstajte dok bob i sipa ne budu mekani. Prema želji dodajte malo crnila od sipe i promiješajte. Pospite nasjeckanim peršinom.
*Bob možete skuhati i posebno u posoljenoj vodi i pred kraj dodati sipama, zajedno promiješati i dinstati par minuta da se okusi povežu i prožmu.