Svjetski poznati Pesto Genovese umak, kako sama riječ kaže, potječe iz Genove, a sastoji se od neodoljivih pinjola, bosiljka, češnjaka i maslinovog ulja. Kada ga pripremate, možete napraviti i veću količinu, jer u hladnjaku može stajati oko 2 tjedna...
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme: 30 minuta
- 50 dag penna, špageta ili neke druge tjestenine
- 5 g svježeg bosiljka
- 2 - 3 češnja češnjaka
- 3 dag pinjola
- 5 dag svježeg naribanog parmezana
- maslinovo ulje
- putar
- sol
- papar
Skuhajte penne ili neku drugu tjesteninu al dente. U mužaru ili blenderu pripremite pesto: izmiksajte svježe listiće bosiljka, češnjak, pinjole, sol, naribani parmezan i malo maslinovog ulja. U tavi otopite putar, dodajte 2-3 žlice pesta i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i još minutu, dvije zajedno dinstajte.
* Poslužite uz naribani parmezan.