Konačno da se svi moji ukućani slažu u nečemu – svi obožavaju ćufte!! Osobno uz meso kombiniram rižu i prezle zajedno (ili namočeno pecivo) – mekše su i finije! Mmmm... i naravno serviram uz nezaobilazan pire krumpir (bez mene, naravno!) koji svi tamane k'o ludi...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme, pečenja i kuhanja: 1 sat
Smjesa:
- ½ kg mljevenog junećeg ili purećeg mesa
- 1 luk
- 1 češanj češnjak (sitno nasjeckan) – po želji
- 2 jaja
- 2 žlice prezla
- 1 žlica kisele vode
- sol
- papar
U smjesu još možete dodati:
- 1 naribani sirovi krumpir ili pecivo namočeno u mlijeku ili rižu
Saft:
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- ½ l paradajz sosa
- peršin (sitno nasjeckan)
- crvena paprika
- curry
- 1 lovorov list
- malo brašna
- voda
- sol
- papar
- ulje – za prženje i dinstanje
Izmiješajte sve sastojke s faširanim mesom, oblikujte male loptice - ćufte i prepecite ih na vrelom ulju. Izvadite ih na papirnatu salvetu da se iscijede.
Na istoj tavi na ulju popržite luk, dodajte paradajz sos i začine, malo vode i brašna, vratite ćufte u tavu i dinstajte ih na slaboj vatri 20-ak minuta.