Recept dana: Neodoljive ćufte!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Ćufte
Ćufte

Konačno da se svi moji ukućani slažu u nečemu – svi obožavaju ćufte!! Osobno uz meso kombiniram rižu i prezle zajedno (ili namočeno pecivo)  – mekše su i finije! Mmmm... i naravno serviram uz nezaobilazan pire krumpir (bez mene, naravno!) koji svi tamane k'o ludi...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme, pečenja i kuhanja: 1 sat

Smjesa:

  • ½ kg mljevenog junećeg ili purećeg mesa
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjak (sitno nasjeckan) – po želji  
  • 2 jaja
  • 2 žlice prezla
  • 1 žlica kisele vode
  • sol
  • papar

U smjesu još možete dodati:

  • 1 naribani sirovi krumpir ili pecivo namočeno u mlijeku ili rižu

Saft:

  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • ½ l paradajz sosa
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • crvena paprika
  • curry
  • 1 lovorov list
  • malo brašna
  • voda
  • sol
  • papar
  • ulje – za prženje i dinstanje

Izmiješajte sve sastojke s faširanim mesom, oblikujte male loptice - ćufte i prepecite ih na vrelom ulju. Izvadite ih na papirnatu salvetu da se iscijede.

Na istoj tavi na ulju popržite luk, dodajte paradajz sos i začine, malo vode i brašna, vratite ćufte u tavu i dinstajte ih na slaboj vatri 20-ak minuta.