Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- ½ kg debelih kora
- 1 dl ulja ili putar
Fila:
- 4 - 5 jaja
- ½ kg kravljeg sira
- 3 dl – ½ l mineralne vode
- 1 – 2 dl kiselog vrhnja (može i ne mora)
- sol
U zdjeli pomiješajte jaja, sir, mineralnu vodu, vrhnje i posolite. Nauljite dno dubljeg pleha i staviti jednu, dvije kore tako da Vam krajevi kora oblože i stranice pleha. Ostale kore (osim dvije cijele za kraj) istrgajte i stavite u smjesu od sira. Smjesu izlite na koru u plehu i na vrh stavite jednu, dvije cijelu koru. Poprskajte mlijekom i s malo ulja i pecite 40-tak minuta u pećnici na 200C. Kad je pečena, pustite je malo da odstoji da se stisne.
*Gibanica može biti i slatka ako se doda šećera i umjesto kiselog vrhnja stavi slatko.