Lignje na mornarski se rade slično kao i hobotnica na mornarski (samo puno brže, jer se lignje ne kuhaju prije kao hobotnica) ili bakalar na mornarski... Slaže se red krumpira, red liganja...
Za 4 osobe
- ½ kg svježih liganja (narezanih na komadiće)
- 1 luk (narezan na kolutiće)
- 4-5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
- 4-5 mladih krumpira (narezan na šnite)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 1-2 dl bijelog vina
- vode po potrebi
- 1 žličica pirea od paradajza
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Na dno lonca stavite maslinovo ulje, dodajte luk pa složite red krumpira, red lignji, red krumpira, red lignji, red krumpira. Svaki red posolite, popaprite, dodajte sitno narezan češnjak i peršin. Zalite sa vinom i dinstajte. Dolijte vode da pokrije krumpir i žličicu pirea od paradajza. Povremeno protresite lonac.