Recept dana: Lignje na mornarski

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Lignje na mornarski
Lignje na mornarski

Lignje na mornarski se rade slično kao i hobotnica na mornarski (samo puno brže, jer se lignje ne kuhaju prije kao hobotnica) ili bakalar na mornarski... Slaže se red krumpira, red liganja...

Za 4 osobe

  • ½ kg svježih liganja (narezanih na komadiće)
  • 1 luk (narezan na kolutiće)
  • 4-5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 4-5 mladih krumpira (narezan na šnite)
  • peršin  (sitno nasjeckan)
  • 1-2 dl bijelog vina
  • vode po potrebi
  • 1 žličica pirea od paradajza
  • maslinovo ulje  
  • sol
  • papar

Na dno lonca stavite maslinovo ulje, dodajte luk pa složite red krumpira, red lignji, red krumpira, red lignji, red krumpira. Svaki red posolite, popaprite, dodajte sitno narezan češnjak i peršin. Zalite sa vinom i dinstajte. Dolijte vode da pokrije krumpir i žličicu pirea od paradajza. Povremeno protresite lonac.