Kad nekome kažem da radim pureće faširane šnicle, od milja zvane faširanci, čudno me gledaju. Pa kakav je to okus? Mljevena puretina? Dakle, svečano izjavljujem: mojima, a i meni su puno ukusniji, sočniji, laganiji pureći faširanci. A i zdraviji jer je poznato da su puretina i zečetina najzdravije meso. Kad jednom probate, samo ćete ih raditi od puretine, obećavam.
Smjesa:
- 1 kg mljevene puretine
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 3 - 4 sredine šnita starog kruha
- 1 češanj češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 2 - 3 jaja
- sol
- papar
ulje – za prženje
brašno – za uvaljati meso
Na malo ulja podinstajte sitno narezani luk te ga ohladite. Stari kruh namočite u vodu pa rukama dobro ižmičite. Mljevenom mesu dodajte dinstani luk, ižmikani stari kruh, zgnječeni češnjak, jaja, sitno narezani list peršina, prstohvat soli i papra. Sve dobro izmiješajte, oblikujte male loptice, uvaljajte ih u brašno i pržite na ulju.