Meksički fajitas i još u kobinaciji s kozicama moji klinci obožavaju... Probajte i vi!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 1-2 čili papričice
- 2 žličice kimla
- 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
- 12,5 dag luka (sitno nasjeckanog)
- 2 žute paprike (narezana na trakice)
- 2 crvene paprike (narezana na trakice)
- 30 dag tikvica (narezanih na kockice)
- 20 dag mladih klipića kukuruza
- 8 velikih tortilja
- 45 dag repova kozica
- 2 žlice svježeg korijandera
- 30 dag jogurta
Šalša:
- 50 dag pirea paradajza
- 7,5 dag luka (sitno nasjeckan)
- 1-2 svježe crvene čili papričice
- 1 žlica svježeg korijandera (sitno nasjeckanog)
- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- 1 žlica svježeg soka limuna ili limete
U wok tavi zagrijte ulje i dodajte čili papričicu, kiml, češnjak, luk, papriku, tikvice i kukuruz te pržite na jakoj vatri 5-6 minuta da omekšaju. Tortilje umotajte u alu foliju i zagrijte ih u duplom grilu ili pećnici 5 minuta. U povrće dodajte kozice i kuhajte ih na najmanjoj vatri samo da se zagriju (ne smiju provrijeti, jer postanu tvrde). Primiješajte korijandar, posolite i popaprite.
*Poslužite odvojeno tortilje i umak. Svatko pravi svoju tortilju. Maže žlicom jogurta, žlicom smjese s kozicama i šalše, a potom je zamota i učvrsti čačkalicom.