![Sabinine bukovače Sabinine bukovače](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/06/bukovace-na-dalmatinski-povrce-dsc-0001.jpg)
Moja prijateljica Sabina, pravi najbolje bukovače po dalmatinski...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta
- ½ kg bukovača (narezane na trakice)
- 3-4 šnite dalmatinske pancete (narezane na kockice)
- 2 zelene paprike (narezane na trakice)
- 2 tikvice (narezane na kockice)
- 1-2 luka (sitno nasjeckan)
- mažuran
- 2 žlice pirea od paradajza
- 10-tak zelenih maslina
- 1 dl jušnog temeljca ili vino i voda
- peršin (sitno nasjeckan)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Na maslinovom ulju podinstajte na pancetu, papriku i tikvice. Kada omekšaju dodajte luk i dinstajte. Zatim dodajte bukovače. Posolite, popaprite i pospite mažuranom. Dodajte pire od paradajza i masline pa nastavite dinstati. Zalijevajte jušnim temeljcem ili vinom i vodom. Prije serviranja pospite peršinom.