Recept: Brzi ledeni vjetar s malinama

| Wine and dine |

Ledeni vjetar s malinama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme hlađenja: minimalno 2 sata

  • 3 gotove beze kore (kupite ih u svakoj boljoj slastičarnici)

       Žuta krema:

  • 9-10 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 2,5 dl mlijeka
  • 3 vanilin šećera
  • 1 putar
  • ½ l tučenog slatkog vrhnja + 2,5 dl za premaz torte izvana
  • 1 kremfix (učvrščivać za šlag)
  • 20-30 dag malina i tajberija ili nekog drugog voća prema želji
  • limunov sok
  • štaub šećer – za posipanje voća

Žuta krema:

Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, mlijeko i vanilin šećer te kuhajte kremu na pari dok se ne zgusne. Ohladite je. U međuvremenu posebno u drugoj zdjeli izmiksajte putar pa dodajte ohlađenoj kremi i izmiksajte.

Šlag:

Izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag dodajući mu kremfix.

Voće:

Operite voće, a prema želji usitnite ga na manje komade i pokapajte limunom i štaub šećerom.

Ledeni vjetar s malinama
Ledeni vjetar s malinama

Priprema:  

Tortu slažite u kalupu za tortu jer ćete na taj način lakše složiti sve redove te je ohladiti. Položite prvu beze koru i premažite je žutom kremom. Na nju rasporedite maline i stavite red šlaga. Zatim položite drugu beze koru i ponovite postupak – stavite žutu kremu, maline pa šlag. Poklopite tortu trećom beze korom i premažite žutom kremom. Prema želji cijelu tortu izvana premažite šlagom. Ukrasite voćem i ohladite u hladnjaku.

*Ako nemate vremena ili ne želite raditi žutu kremu sa žumanjcima, možete napraviti i puding od vanilije i u ohlađeni puding umješati izmiksani putar te izraditi kremu.  

*Također, umjesto žute kreme možete otopiti 2 bijele čokolade na pari i s njima premazati beze kore.