Pržena mozzarella
Ovo prefino malo jelo često radim klincima za večeru... Probajte i vi!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 5 minuta
- 30 dag mozzarelle (narezane na šnite debljine 1-2 cm)
- 15 dag brašna
- 2 jaja
- 0,6 dl mlijeka
- 15 dag prezli
- 1 žličica origana
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- suncokretovo ulje
- sol
- papar
Stavite komade mozzarelle na papirnatu salvetu i pokrijte je s drugom salvetom da se posuše. Pripremite u 3 zdjelice smjesu za prženje: u jednu brašno, u drugu umućena jaja s mlijekom i u treću prezle, sol, papar, origano, češnjak u prahu i sjeckani peršin te panirajte mozzarellu. U tavici zagrijte ulje na srednjoj vatri i stavljajte pripremljen sir da se prži oko minutu. Vadite ih šupljom žlicom u papir da se ocijede. Pazite da se mozzarela ne rastopi. (Pecite toliko da prezle lagano posmeđe). Prema ukusu još posolite.