Recept: Tagliattele s kozicama i mladim lukom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
- 50 dag tagliattela (ili neke druge tjestenine prema vašem izboru)
- 30 dag očišćenih repova kozica
- 5-6 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog ili protisnutog)
- 1 kocka povrtne juhe (za temeljac)
- 4-5 mlada luka (nasjeckana)
- mediteranske trave (ružmarin, origano...)
- 1 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- morska sol
- bijeli papar
1. Pripremite temeljac od povrća ili od kocke povrtne juhe.
2. U loncu punom hladne posoljene vode kuhajte tagliattele, al dente.
3. U međuvremenu u dubokoj tavi na malo maslinova ulja, na laganoj vatri, podinstajte usitnjeni češnjak, dva, tri mlada luka narezana na šnitice, dodajte repove kozica pa zalijte s deci, dva juhe. Posolite, popaprite, dodajte mediteranske trave, pomiješajte i prodinstajte. Pred kraj dodajte slatko vrhnje i pomiješajte. Dodajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu, promiješajte i odmah servirajte. Prema želji ostali mladi luk narezan na šnitice pospite po vrhu.