Proljetni recept: savršene tagliatelle s kozicama i mladim lukom

| Wine and dine |

Tagliatelle s kozicama i mladim lukom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tagliattele s kozicama i mladim lukom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • 50 dag tagliattela (ili neke druge tjestenine prema vašem izboru)
  • 30 dag očišćenih repova kozica
  • 5-6 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog ili protisnutog)
  • 1 kocka povrtne juhe (za temeljac)
  • 4-5 mlada luka (nasjeckana)
  • mediteranske trave (ružmarin, origano...)
  • 1 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • morska sol
  • bijeli papar
Tagliatelle s kozicama i mladim lukom
Tagliatelle s kozicama i mladim lukom

1. Pripremite temeljac od povrća ili od kocke povrtne juhe.

2. U loncu punom hladne posoljene vode kuhajte tagliattele, al dente.

3. U međuvremenu u dubokoj tavi na malo maslinova ulja, na laganoj vatri, podinstajte usitnjeni češnjak, dva, tri mlada luka narezana na šnitice, dodajte repove kozica pa zalijte s deci, dva juhe. Posolite, popaprite, dodajte mediteranske trave, pomiješajte i prodinstajte. Pred kraj dodajte slatko vrhnje i pomiješajte. Dodajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu, promiješajte i odmah servirajte. Prema želji ostali mladi luk narezan na šnitice pospite po vrhu.