Sočna, mekana aromatična i uzbudljiva piletina s medom, limunom i ružmarinom je zaista preukusna, jednostavno neodoljiva. Probajte je ispeći na ovaj način, vidjet ćete da će svi biti oduševljeni! Dobar tek!
Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 220C
- 1 cijelo pile narezano na komade
- 1 limun (ili limeta ili naranča)
- 2 - 3 žličice meda
- 2 - 3 žlice soja umaka
- 2 grančice svježeg ružmarina
- ½ kg krumpira (može i ne mora zajedno s mesom)
- 1,5 dl maslinovog ulja
- sol
Zagrijte pećnicu na 220C. Narežite pile na komade, posolite i stavite na maslinovo ulje u vatrostalnu zdjelu koju poklopite (ili pokrijte folijom). Pomiješajte med, sok od limuna i umak od soje te zalijte komade pileta. Posipajte nasjeckanim ružmarinom. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta, zatim maknite poklopac ili foliju te pecite još 20-ak minuta.