Za 4 osobe
Vrijeme za pripremu: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
- 2 pileća prsa, rezana na komade
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 žlice putra
- 1 luk (nasjeckan na kolute)
- ¼ žličice cimeta
- 1-2 češnja češnjaka (protisnutog)
- 1 žličica đumbira (zgnječen)
- ½ žličice mljevenog curry-a
- 1 žličica čilija u prahu
- 2 žlice mljevenih badema
- 22 dag cijelog oguljenog paradajza - pelata
- 1 žlica koncentrata paradajza
- 1 žlica jogurta
- 2 žlice svježeg korijandera ili špinata – po želji
- sol
- papar
Piletinu posolite i popaprite. U zagrijanu tavu dodajte ulje i pržite piletinu sa svih strana 3-4 minute. Izvadite je sa strane. Na istu tavu dodajte putar. Kad se rastopi, dodajte luk, pospite cimetom i prodinstajte. Kad luk postane staklast, dodajte češnjak, zgnječen đumbir, curry, čili prah, bademe, oguljeni paradajz, koncentrat paradajza i jogurt te dobro promiješajte. Posolite i popaprite. Stavite piletinu natrag u tavu da se sve zajedno prožme. Po želji dodajte svježi korijander ili špinat te pomiješajte s piletinom.