Ako vam ostane pečene piletine od ranijeg obroka bez razmišljanja napravite ovaj prefini kremasti rižoto.
Recept za pileći rižoto:
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta
- 35 dag riže
- 25 dag kg pilećeg mesa (nasjeckani ostatci)
- jušni temeljac (goveđi ili pileći)
- kukurma
- curry
- chili (prema želji)
- sol
- papar
- peršin (sitno nasjeckan)
- maslinovo i suncokretovo ulje
- 1/2 šalice naribanog sira
- kockica putra
Na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja zastaklite rižu pa je podlijevajte vrućim jušnim temeljcem cijelo vrijeme miješajući. Posolite je, popaprite, dodajte malo kukurme i curry-a, a ako volite ljutkasto dodajte i malo chilia. Pečenu piletinu koja je ostala od ranijeg obroka nasjeckajte na komadiće pa je na drugoj tavici malo prepecite na masnoći od pečenja i dodajte riži. I dalje podlijevajte temeljcem i miješajte. Na kraju umješajte naribani sir, kockicu putra i nasjeckani peršin.