Za 5 osoba
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 6-7 minuta svaki komad
- 5 pileća filea
- 5 šnita sira goude
- 5 šnita šunke
- brašno -za pohanje
- 1 žličica crvene paprike
- 1 jaje za pohanje
- prezle za pohanje
- putar i maslinovo ulje za pohanje
- sol
- papar
Umak:
- 1 žlica kukuruznog škroba
- šalica slatkog vrhnja za šlag
- nasjeckani bosiljak
Priredite pileće filete tako da ih izrežete na šnite debljine pola centimetra i malo ih istučete. Posolite, poparite i na polovicu stavite šnitu sira i šunke. Preklopite pileći šnicl i pričvrstite čačkalicama po rubu. Uvaljajte u brašno s malo crvene paprike, jaja i prezle. Pržite u mješavini maslinovog ulja i putra u velikoj visokoj tavi na umjerenoj vatri sa jedne i druge strane oko 6 - 7 minuta.
*Servirajte toplo uz pire, rižu ili tjesteninu, kuhano povrće i umak od vrhnja.