Pileći cordon bleu

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pileći cordon bleu
Pileći cordon bleu

Za 5 osoba

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 6-7 minuta svaki komad

  • 5 pileća filea
  • 5 šnita sira goude
  • 5 šnita šunke
  • brašno -za pohanje
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 jaje za pohanje
  • prezle za pohanje
  • putar i maslinovo ulje za pohanje
  • sol
  • papar

Umak:

  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • šalica slatkog vrhnja za šlag
  • nasjeckani bosiljak

Priredite pileće filete tako da ih izrežete na šnite debljine pola centimetra i malo ih istučete. Posolite, poparite i na polovicu stavite šnitu sira i šunke. Preklopite pileći šnicl i pričvrstite čačkalicama po rubu. Uvaljajte u brašno s malo crvene paprike, jaja i prezle. Pržite u mješavini maslinovog ulja i putra u velikoj visokoj tavi na umjerenoj vatri sa jedne i druge strane oko 6 - 7 minuta.

*Servirajte toplo uz pire, rižu ili tjesteninu, kuhano povrće i umak od vrhnja.