![pileća prsa u umaku od naranče by suzy josipović](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2013/01/aa1c3c90/pileca-prsa-u-umaku-od-narance-5613.jpg)
Piletina s okusom naranče - jako, jako fino, a i brzo gotovo jelo. Na vrhu je popularnosti u mojoj kući jer sve što je s narančom i slatko moji klinci obožavaju.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 40 min
- 4 komada pilećih fileta (prsa) - odnosno 8 šnicli
- 1 žlica senfa
- 1,5 dl sok od naranče
- 1 naribana korica neprskane naranče
- 2 dag smeđeg šećera
- 2 žličice škrobnog brašna
- 4 dag putra
- 2 žlice ulja
- 1 žlica soli
Pileće filete razrežite na dva dijela i malo stanjite, pospite ih solju s obe strane, ostavite da odstoje 10-ak minuta pa premažite senfom. U većoj tavi zagrijte ulje i pola količine putra pa na laganoj vatri pecite piletinu s jedne i druge strane oko 8 minuta. Nakon toga piletinu izvadite na topli tanjur. U istu tavu stavite preostali putar, koricu naranče, narančin sok i šećer pa miješajući kuhajte oko 3 do 4 minute. Dodajte škrobno brašno pomiješano s malo vode i na kraju tanke šnite oguljene naranče. Kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite vodom te dodatno posolite. Šnicle od pilećih prsa složite na zagrijani tanjur, na svaki stavite kolutić naranče i sve prelijte vrućim umakom.