Pileća prsa u bijelom umaku

| Wine and dine |

Pileća prsa u bijelom umaku
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

U današnju prehranu piletina je uključena više nego ikad. Piletina na 101 način... I koliko god kažu da je puna antibiotika, hormona rasta i ne znam kakvih dodataka, svi je vole i konzumiraju. Naravno, da je uvijek bolje kupovati piletinu iz domaćeg uzgoja, a sva sreća da mi u Hrvatskoj to još uvijek možemo. Jeftina je, dostupna, brzo gotova, niskokalorična i lagana. Moja djeca ovaj recept Pileća prsa u bijelom umaku obožavaju!

Recept: Pileća prsa u bijelom umaku

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme:

  • 2 pileća prsa
  • ½ l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 1,5 dl bijelog suhog vina
  • slatka crvena paprika
  • kurkuma
  • curry
  • sol
  • papar
  • putar i ulje za prženje
  • parmezan, gauda, podravac ili neki drugi sir po želji za posipanje
Pileća prsa u bijelom umaku
Pileća prsa u bijelom umaku

Pileća prsa narežite na tanke šnicle ili zalogaje, posolite ih i pospite slatkom crvenom paprikom. Na tavi na mješavini putra i ulja popržite piletinu. Zalite je vinom, a kad vino iskuha dodajte vrhnje i začine prema želji – mediteranske trave, kurkumu, curry, kajanski papar, dosolite, smanjite vatru i poklopite tavu te kuhajte 10-ak minuta dok se umak ne zgusne. Pospite peršinom.

Prema želji u tanjuru pospite sirom i servirajte uz njoke.