Za 4 osobe
Vrijeme pripreme, kuhanja i pečenja: 1 sat i 10 minuta
Temperatura pećnice: 220 C
- 8–10 paprika
- ½ kg krumpira
- 2 luka (sitno nasjeckana)
- listići mente (sitno nasjeckani)
- crvena mljevena paprika – prema želji
- 2 dl kiselog vrhnja
- ulje
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 220C. Krumpir skuhajte s korom. U međuvremenu paprike operite, odrežite im vrh, izdubite ih i posolite iznutra. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice ili krupno izribajte i podinstajte na ulju zajedno s lukom i mentom. Posolite, popaprite i prema želji dodajte crvene mljevene paprike. Filom napunite izdubljene paprike, rasporedite ih u vatrostalnu zdjelu u koju ulijte malo vode i ulja te pecite u pećnici 40 minuta. Izvadite iz pećnice, na svaku papriku dodajte žlicu vrhnja i zapecite još 15-ak minuta u pećnici.
Prema želji u filu možete dodati i kockice pancete koju prethodno kratko prepecite.