Zapečena pašteta od ricotte i maslina je jedno od interesantnijih predjela, drugačije, inovativno, vizualno dopadljivo, a jako ukusno i fino. Iznenadite svoje najmilije ovom savršenom zapečenom paštetom!
Za 5 - 6 osoba
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 45 dag talijanskog sira ricotte
- 5 dag naribanog parmezana
- 2 bjelanjka
- po 15 dag ocijeđenih otkoštenih zelenih i crnih maslina
- 4 - 5 chery rajčica kratko osušenih na suncu ili u pećnici na 50C
- ružmarin
- ulje – za kalup
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 200°C. Nauljite okrugli kalup. U velikoj zdjeli zajedno izmiksajte sir riccotu, parmezan, bjelanjak i začine pa smjesu stavite u jedan veći kalup ili nekoliko manjih. Po površini smjese utisnite masline, chery rajčice posušene na suncu i nasjeckan ružmarin. Pecite u pećnici 25-30 minuta. Narežite i poslužite uz prepečeni kruh i pržene rajčice.