
Vrlo, vrlo jednostavna pašteta od dimljenog lososa (lat. salmo salar). Već sam pisala o tome koliko je losos zdrav u bilo kojem obliku i kombinaciji i da bi ga trebalo jesti s vremena na vrijeme (nutricionisti kažu barem jednom tjedno) jer obiluje omega 3 - masnim kiselinama i sadrži visokovrijedne bjelančevine, vitamine B kompleksa, fosfor i selen, a jedina mana lososa općenito je to što je skup, barem kod nas u Hrvatskoj. Al treba mijenjati navike i jela te isprobavati razne okuse, biti kreativan... Ako nikada niste radili ili probali ovakvu paštetu od lososa, probajte, servirajte uz topli prepečenac ili na krekerima kao kanape, uživat će te, sigurna sam...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme hlađenja: 1 sat
- 20 dag dimljenog lososa
- 20 dag kremastog sira – (bilo kojeg: philadelphia, abc namaz, dukatela...)
- po 2 žlice nasjeckanog kopra, peršina i bosiljka
- sok ½ limuna
- sol
- papar
Kremasti sir, limununov sok, začine i losos izmiksajte da dobijete glatku smjesu. Posolite i popaprite. Stavite u zdjelicu i ohladite u hladnjaku da se pašteta stisne. Poslužite uz prepečenac.