Najbolje zapečene palačinke sa škampima jela sam u Restoranu "Atrium" u Rogoznici te tražila njihov recept. Probajte ih napraviti - mrak su!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 30-ak minuta
- 8 pečenih palačinki (dvije po osobi)
- 80 dag repova škampa (kozica)
- 20 dag kozjeg sira
- 2,5 dl slatkog ili kiselog vrhnja
- 3 - 4 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
- peršin
- maslinovo ulje
Napravite tijesto za palačinke i ispecite ih (po porciji 2 palačinke).
Očistite repove škampa - očistite škampe od oklopa, izvadite im crne trake (crijeva) te repove krupnije nasjeckajte. Popržite ih na maslinovom ulju nekoliko minuta. Maknite sa vatre pa dodajte nasjeckani češnjak, kozji sir i slatko vrhnje. Kuhajte na laganoj vatri da se zgusne pa dodajte nasjeckani peršin i nafilajte palačinke. Složite ih u trokut i prelijte umakom.
*Prema želji palačinke možete i zapeči u pećnici. Složite ih po dvije na vatrostalni tanjur, nafilajte, prelijte umakom i kratko zapecite u pećnici!
* Od ostatka svježih škampa skuhajte temeljac.