![Oslić na rukoli](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/oslic-ala-bakalar-na-rukoli.jpg)
Recept: Oslić s krumpirom na rukoli
Za 4 - 5 osobe
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 30 minuta
- 70 dag fileta oslića (narezan na komade)
- 1 kg krumpira (narezan na šnite)
- 1 češnjak (protisnut ili sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- rukola
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Krumpir ogulite i narežite na šnite. Češnjak očistite i protisnite. Na dno lonca sipajte maslinovo ulje pa slažite red krumpira, red oslića. Na vrhu neka bude krumpir. Svaki red obilno pospite češnjakom, posolite i popaprite. Dolijte tek toliko vode da krumpir bude pokriven. Kuhajte dok krumpir ne omekša. Po vrhu zalite maslinovo ulje i pospite peršin. Kad je jelo gotovo, operite rukolu i stavite je na svaki tanjur. U sredinu na rukolu stavite topli oslić s krumpirom i zalite maslinovim uljem. Posipajte peršinom.