Recept dana: Nježni Rižoto s lososom i limunom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
- 35 dag riže Arborio
- 1 konzerva (15 dag) Filea lososa Rio Mare u vlastitom soku
- 2 limuna
- 1/2 luka
- 1 češanj češnjaka
- prstohvat peršina
- 1,5 l ribljeg ili povrtnog temeljca
- putar
- sol
- papar
Nasijeckajte luk, češnjak i peršin, naribajte koricu nešpricanog limuna i iscijedite sok. Na malo putra podinstajte luk i češnjak, dodajte rižu i lagano je pržite, prelijte sokom od limuna, posolite i popaprite pa uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri tako da postupno dodajete vrući jušni temeljac. Prije nego je riža kuhana, dodajte ocijeđeni i izmrvljeni file lososa Rio Mare, nasjeckan peršin, koricu limuna i preostali putar. Servirajte toplo.