Kako sam jučer i obećala danas donosim recept vrlo ukusne i zdrave salate s tunom Rio Mare na način prvog hrvatskog Food stilista, zanimljivog kuhara Tomislava Škunca Škufa.
Recept dana:
Nicoise salata s Rio Mare Insalatissime mais e tonno by Tomislav Škunca (Rio Mare)
Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme, kuhanja i hlađenja: 1 sat
- 4 – 5 konzervi „Rio Mare insalatissime mais e tonno“
- 4 – 5 krumpira
- 5 – 6 cherry rajčica
- 10 dag lisnate salate (romanska ili regica ili misuno)
- peršin – sitno nasjeckan
- 2 luka – ljubičasta
- 5 dag kapara
- 5 dag crnih maslina – otkoštene
- 4 – 5 kuhana jaja
- Preljev: dijon senf, maslinovo ulje, vinski ocat, limunov sok
Skuhajte u slanoj hladnoj vodi krumpir u kori. Kada se krumpir malo ohladi, ogulite mu koru i narežite na šnite. Skuhajte jaja u tvrdo, a kada se ohlade ogulite ljusku i prepolovite ih. Luk ogulite i sitno nasjeckajte, cherry rajčice operete i prepolovite, salatu operite i ocijedite pa natrgajte na manje listove, a peršin operite i sitno nasjeckajte. Kapare i masline ocijedite, a masline narežite na kolutiće.
Za izradu preljeva iscijedite limunov sok, dodajte žlicu dijon senfa, ocat, maslinovo ulje i posolite. Omjer octa i ulja neka bude 1:1. Pomiješajte sve sastojke osim jaja, dodajte „Rio Mare insalatissime mais e tonno“ i prelijte pripremljenim preljevom. Salatu popaprite, posolite i dobro promiješajte. Na vrh salate rasporedite polovice kuhanih jaja i po želji prelijte s još malo maslinovog ulja.