Moji čokoladni pišingeri
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
Vrijeme hlađenja: 4-5 sata
Sastojci:
1 paket oblatni
Krema:
- 15 dag šećera
- 4 cijela jaja
- 2 vanilin šećera
- 20 dag tamne čokolade za kuhanje
- 25 dag putra
- prstohvat cimeta
- naribana korica neprskane naranče
- malo ruma
Tucite na pari jaja, šećer i vanilin šećer dok se smjesa ne zgusne pa dodajte čokoladu u komadićima. Pustite da se krema ohladi pa dodajte omekšani putar, cimet, malo ruma i koricu neprskane naranče te izradite kremu mikserom.
Prvu oblatnu premažite kremom i na nju položite drugu oblatnu koju opet premažite kremom, poklopite trećom oblatnom koju opet premažite kremom i poklopite četvrtom oblatnom. Pokrijte kolač kuhinjskom krpom i opteretite laganom knjigom da stisne oblatne i kremu. Hladite u hladnjaku 4-5 sata.