Neodoljivi kolačići s čokoladom i oblatnama tzv. pišingeri

| Wine and dine |

Pišingeri - kolačići s čokoladom i oblatnama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Moji čokoladni pišingeri

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

Vrijeme hlađenja: 4-5 sata

Pišingeri
Pišingeri - pripremanje

Sastojci:

1 paket oblatni

Krema:

  • 15 dag šećera
  • 4 cijela jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 20 dag tamne čokolade za kuhanje
  • 25 dag putra
  • prstohvat cimeta
  • naribana korica neprskane naranče
  • malo ruma
Pišingeri - kolačići s čokoladom i oblatnama
Pišingeri - kolačići s čokoladom i oblatnama

Tucite na pari jaja, šećer i vanilin šećer dok se smjesa ne zgusne pa dodajte čokoladu u komadićima. Pustite da se krema ohladi pa dodajte omekšani putar, cimet, malo ruma i koricu neprskane naranče te izradite kremu mikserom.

Prvu oblatnu premažite kremom i na nju položite drugu oblatnu koju opet premažite kremom, poklopite trećom oblatnom koju opet premažite kremom i poklopite četvrtom oblatnom. Pokrijte kolač kuhinjskom krpom i opteretite laganom knjigom da stisne oblatne i kremu. Hladite u hladnjaku 4-5 sata.