Nedjeljni ručak: Teleći šnicli zapečeni u pećnici!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Teleći šnicli zapečeni u pećnici
Teleći šnicli zapečeni u pećnici

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta
Temperatura pećnice: 180C

  • 60 dag telećih šnicla
  • brašno - za uvaljati šnicle
  • škrobno brašno – po potrebi
  • 2 dl mesnog temeljca ili voda s kockom za juhu
  • origano
  • ružmarin
  • majčina dušica
  • 10 dag narezane šunke ili buđole
  • 15 dag ribanog sira
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • miješano ulje (maslinovo i suncokretovo)
  • sol
  • papar

Zagrijte pećnicu na 180C. Teleće šnicle posolite i popaprite. Uvaljajte ih u brašno i popržite na miješanom ulju s obje strane. Slažite u nauljenu vatrostalnu posudu ili zemljani lonac. U istu tavu, dolijte mesni temeljac i prokuhajte do blago guste smjese (ako je umak prerijedak, možete dodati i malo škrobnog brašna). Dodajte narezanu šunku, ribani sir, slatko vrhnje i s tim umakom prelijte pureće šnicle. Začinite ružmarinom, majčinom dušicom i origanom. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C dok ne porumene (oko 15 minuta).

*Servirajte uz veliku zdjelu miješane salate!