Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Temperatura pećnice: 180C
- 60 dag telećih šnicla
- brašno - za uvaljati šnicle
- škrobno brašno – po potrebi
- 2 dl mesnog temeljca ili voda s kockom za juhu
- origano
- ružmarin
- majčina dušica
- 10 dag narezane šunke ili buđole
- 15 dag ribanog sira
- 1 dl slatkog vrhnja
- miješano ulje (maslinovo i suncokretovo)
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 180C. Teleće šnicle posolite i popaprite. Uvaljajte ih u brašno i popržite na miješanom ulju s obje strane. Slažite u nauljenu vatrostalnu posudu ili zemljani lonac. U istu tavu, dolijte mesni temeljac i prokuhajte do blago guste smjese (ako je umak prerijedak, možete dodati i malo škrobnog brašna). Dodajte narezanu šunku, ribani sir, slatko vrhnje i s tim umakom prelijte pureće šnicle. Začinite ružmarinom, majčinom dušicom i origanom. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C dok ne porumene (oko 15 minuta).
*Servirajte uz veliku zdjelu miješane salate!