Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 - 25 minuta
- 1 kg telećih medaljona
- 20 dag gljiva (šampinjona, vrganja ili dr. ) - narezani na kolutiće
- peršin (sitno nasjeckan)
- 2 dl slatkog vrhnja
- brašno – za pobrašnit medaljone
- putar
- sol
- papar
Medaljone posolite, popaprite, jednu stranu pobrašnite i na zagrijanoj tavi na putru ispržite s jedne i druge strane (prvo pobrašnjenu stranu). Očistite i izrežite gljive te ih na malo putra popržite u drugoj tavi. Dodajte peršin, posolite, popaprite i izmiješajte. Zatim dodajte slatko vrhnje te pržene medaljone zajedno s umakom koji su pustili, pa sve zajedno promiješajte i kratko prokuhajte.
Servirajte uz pire krumpir i kuhano povrće. Ne zaboravite veliku zdjelu zdravlja - zdjelu salate. Dobar tek!