
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Vrijeme pečenja: 18 - 20 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- ½ kg glatkog brašna
- 1 suha germa
- 3 žlice maslinova ulja
- topla voda
- prstohvat sitne soli
- 1 žličica krupne morske soli – za posuti
- 1 žlica svježeg ružmarina – za posuti
Zagrijte pećnicu na 200C. Od brašna, suhe germe, soli i malo maslinovog ulja izmiješajte tijesto mikserom dodajući toplu vodu. Ostavite da se tijesto digne. Tada od njega oblikujte male pogačice promjera 4 centimetara. Premažite ih maslinovim uljem, pospite krupnom morskom solju i svježim ružmarinom. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na nauljenom kalupu 18 - 20 minuta. Pokrijte ih salvetom kako bi omekšale.
*Servirajte uz neku finu paštetu.



