Juneći šnicli u saftu omiljeno su jelo mojih ukućana. Najbolji su u ekspres loncu, ali mogu se kuhati i u običnom, samo se onda puno dulje kuhaju... Najfiniji su jer su mekani, sočni i jednostavno se tope u ustima... Vrlo jednostavan i lak recept, brza priprema, juneći šnicli koji se ne trebaju tuči - sve idealno! Kad ih jednom probate, praviti ćete ih vrlo često, garantiram!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: u Ekspres loncu 20 minuta, u običnom loncu oko 2 sata
- 80 dag junećih ili telećih ili purećih šnicli tanko narezanih
- oštro brašno
- 1 dl bijelog vina
- mesni ili lovački temeljac ili voda s kockom
- začini (ružmarin, lovor)
- ulje
- sol
- papar
Šnicle posolite i s jedne strane pobrašnite (ne trebate ih tuči). Na tavi na ulju prepecite prvo pobrašnjenu stranu pa drugu i odlažite šnicle sa strane. U ekspres lonac na toplo ulje poslažite sve šnicle jedne na druge i zalijte bijelim vinom. Kada malo prokuhaju i vino ispari, dodajte temeljac ili vode toliko da pokrije šnicle pa još malo posolite i popaprite. Poklopite ekspres lonac i kuhajte 20-ak minuta. Ako ne kuhate u ekspres loncu, poklopljene šnicle dinstajte na laganoj vatri dok nisu gotovi. S teletinom i puretinom puno kraće, a s junetinom da bi bili mekani, oko 2 sata. Nemojte ih miješati, samo protresite lonac.