Namaz od svježeg kozjeg i Roquefort sira
Vrijeme pripreme: 10 minuta
- 1 pakiranje mekog svježeg kozjeg sira (20 dag)
- 1 dl slatkog vrhnja
- 2 - 3 žlice kremastog sira
- 1 žličica meda
- 5 dag (1/2 paketića) sira roqueforta (ili nekog drugog plavog sira)
- mediteranske trave
- 1 žlica extra djevičanskog maslinovog ulja
- sol
- cayenski papar
U blenderu izmiksajte kozji sir, kremasti sir i 2 žlice vrhnja pa dodajte sol, papar, mediteranske trave (po želji i izboru), med, maslinovo ulje i opet miksajte. Na kraju izdrobite i dodajte sir roquefort te opet miksajte. Posebno umutite ostatak slatkog vrhnja u šlag i pomiješajte ga sa sirnom smjesom. Servirajte uz krekere, toast ili domaći kukuruzni kruh.
Napomena: ako nemate vremena posebno umutiti slatko vrhnje u šlag, možete ga i direktno dodati u blender sa smjesom. Kad se šlag posebno umuti, namaz postane popot moussa, pjenice. I jedna i druga varijanta su vrlo ukusne. Namaz možete jesti i drugi i treći dan.