![miješani burak by suzy josipović redžepagić](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/bea6c923/burek0349.jpg)
MIJEŠANI BUREK NA NAČIN MOJE SVEKRVE, SARAJKE BADEME
„Sve su pite pitice, a burek je pitac!“ kaže bosanska narodna poslovica.
U Zagrebu za svaku pitu, kažu burek... Burek sa sirom, burek sa špinatom... Krivo. Nije svaka pita burek, samo je pita s mesom burek, sve drugo su pite i pitice...
Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Vrijeme pečenja: 20-tak minuta
Temperatura pećnice: 200C
- kore za pitu
- ½ kg junećeg mljevenog mjesta
- ½ kg krumpira (nariban ili na kockice, dobro opran i ocijeđen)- prema želji
- 2 luka (sitno nasjeckana ili naribana)
- sol
- papar
Dobro izmiješajte sve sastojke i nafilajte kore. Motajte u zvrkove ili slažite kao štrudlu na nauljen lim i pecite u pećnici 20-tak minuta dok ne porumeni.
Ako pak imate želje i volje, napravite domaće kore. Ipak je burek s domaćim korama ukusniji, hrskaviji i sočniji od onog napravljenog s kupovnim korama.
![tijesto za burek by suzy josipović](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/a2873b42/dsc-0316.jpg)
TIJESTO (KORE) ZA PITU moje svekrve nane Bademe
Stara bosanska izreka „Kakva jufka, takva i pita!“ sve govori... Okus pite sa pravim domaćim, rukom razvijanim korama ne može se usporediti s niti jednim kupovnim. Ipak, mi toliko volimo pite, da je svaka dobra...
- ½ kg glatkog prosijanog brašna
- 1 žlica ulja
- sol
- voda
Sve sastojke dobro zamijesite, da tijesto bude mekanije. Radite na pobrašnjenoj radnoj površini (stolu) i odvojite u 2 – 3 hrpice i pustite neka tijesto malo odstoji. Razvlačite kore na stolnjaku.