Mamino pile na starinski način

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pileći saft
Mamina piletina na starinski način

Sjećam se mamine piletine na saft, jer ju je mama često pripremala... Iako je radila svaki dan, svakodnevno je kuhala prije ili poslije posla i svaki nas je dan mamila mirisima iz kuhinje... Uvijek je radila izvrsne saftove, a svi smo voljeli „točati“ kruh u njih...

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 30 minuta

  • 1 pile (narezano na komade)
  • 1 luk (sitno narezan)
  • majčina dušica
  • ružmarin
  • 1 lovorov list
  • ½ dl prošeka
  • ½ dl crnog vina
  • pileći temeljac ili voda s kockom za juhu
  • putar
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja podinstajte luk, dodajte piletinu narezanu na komade, majčinu dušicu, ružmarin, lovor, prošek, crno vino, pileći temeljac, posolite i popaprite. Dinstajte 20-30 minuta poklopljeno na laganoj vatri.  Servirajte uz domaće fuže ili neku drugu tjesteninu ili rižu i naravno veliku zdjelu salate.