Sjećam se mamine piletine na saft, jer ju je mama često pripremala... Iako je radila svaki dan, svakodnevno je kuhala prije ili poslije posla i svaki nas je dan mamila mirisima iz kuhinje... Uvijek je radila izvrsne saftove, a svi smo voljeli „točati“ kruh u njih...
Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 30 minuta
- 1 pile (narezano na komade)
- 1 luk (sitno narezan)
- majčina dušica
- ružmarin
- 1 lovorov list
- ½ dl prošeka
- ½ dl crnog vina
- pileći temeljac ili voda s kockom za juhu
- putar
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja podinstajte luk, dodajte piletinu narezanu na komade, majčinu dušicu, ružmarin, lovor, prošek, crno vino, pileći temeljac, posolite i popaprite. Dinstajte 20-30 minuta poklopljeno na laganoj vatri. Servirajte uz domaće fuže ili neku drugu tjesteninu ili rižu i naravno veliku zdjelu salate.