Mamini savršeni faširanci!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Faširani šnicli
Faširani šnicli

Savršeni faširanci... zaista... ne znam da ih je netko probao, a da nije bio oduševljen... Kad kažem da pravim faširane šnicle uglavnom od mljevene puretine, kažu: pa ne mogu biti tako ukusni, puretina je suha, nije sočna kao crveno meso - ja odgovaram: ne, nije, još je bolja! Light verzija, ali izvrsna! Niti malo suha, baš naprotiv... I svi je jako vole!

  • 1 kg mljevene junetine ili puretine
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 3 - 4 sredine šnita starog kruha
  • 1 češanj češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 2 - 3 jaja
  • ulje – za prženje
  • brašno – za uvaljat meso  
  • sol
  • papar

Na malo ulja podinstajte sitno narezani luk te ga ohladite. Stari kruh namočite u vodu pa rukama dobro ižmičite. Mljevenom mesu dodajte dinstani luk, ižmikani stari kruh, zgnječeni češnjak, jaja, sitno narezani list peršina, prstohvat soli i papra. Sve dobro izmiješajte, oblikujte male loptice, uvaljajte ih u brašno i pržite na ulju.