Jedan receptić od moje mame - juneći rezanci s povrćem...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta paca + 30 minuta kuhanja
- 80 dag junetine narezane na rezance
- škrobno brašno – za pac
- sojin umak – za pac
- sol – za pac
- papar – za pac
- 3 mlada luka (sitno nasjeckana)
- mrkva, paprika i ost. korijenasto povrće (narezano na tanke trakice)
- 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
- slatka mljevena crvena paprika
- čili
- ulje
Meso narezano na trakice napacajte, poklopite i pustite da odstoji 30-tak minuta. Zatim ga kratko popržite na vrućem ulju i izvadite na tanjur. U istu tavu dodajte ulje, luk, tanko narezano korijenasto povrće, češnjak, slatku crvenu papriku i čili. Sve kratko popržite – oko 3 minute. Dodajte meso i promiješajte. Dinstajte 20-tak minuta na laganoj vatri. Prema ukusu još posolite i popaprite.