![Srnetina](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/7acd3bec/dsc-0698.jpg)
Uz one famozne lovačke knedle od starog kruha od prije par dana, točnije od četvrtka, napravite i ovaj gulaš od srnetine, recept od moje mame...
Vrijeme pripreme i kuhanja: 2 sata
- 80 dag srnećeg mesa (narezanog na komade)
- 2 luka (sitno nasjeckana)
- 1 mrkva (narezana na kolutiće)
- 1 celer (narezan na kockice)
- 1 peršin (sitno nasjeckan)
- klek (nekoliko bobica)
- 1 lovor
- 3 dl crnog vina
- 2 žlice kiselog vrhnja
- mesni temeljac ili voda s kockom
- ulje
- sol
- papar
Meso izrežite na komade kao za gulaš. Prepržite na vrućem ulju. Dodajte narezani luk, mrkvu, celer i peršin, bobice kleka, lovor, sol i papar. Dinstajte i zalijte crnim vinom. Kad vino ishlapi, podlijevajte s temeljcem. Na kraju umiješajte malo vrhnja. *Servirajte uz domaće knedle od kruha, njoke, tjesteninu ili kuhani krumpir.