Mama je najčešće nedjeljom radila ovu jednostavnu, a prefinu pogaču... Obično smo je "počopali" još onako toplu jer nam je tad bila najukusnija..., a mama je stalno govorila da će nas boljeti trbuh od toplog kruha, da moramo pričekati da se malo ohladi... Tako i dan danas moja djeca obožavaju kruh tek izašao iz pećnice..., a meni je najdraži miris pogače koji se širi kućom...
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 45 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 1 kg brašna
- 1 suha germa
- 1 prašak za pecivo
- 7 dl vode
- ulje- za lim
- sol
Zagrijte pećnicu na 200C. Suhu germu umiješajte direktno u prosijano brašno i prašak za pecivo. Dodajte malo soli i postepeno dodajte vodu. Umijesite glatko, čvrsto tijesto. Razvucite ga u oblik koji želite (može okrugli, može četvrtasti) i stavite u namašteni lim. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 45 minuta.