Mamina pogača

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

mamina pogača by suzy josipović
Pogača

Mama je najčešće nedjeljom radila ovu jednostavnu, a prefinu pogaču... Obično smo je "počopali" još onako toplu jer nam je tad bila najukusnija..., a mama je stalno govorila da će nas boljeti trbuh od toplog kruha, da moramo pričekati da se malo ohladi... Tako i dan danas moja djeca obožavaju kruh tek izašao iz pećnice..., a meni je najdraži miris pogače koji se širi kućom...

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme pečenja: 45 minuta

Temperatura pećnice: 200C

  • 1 kg brašna
  • 1 suha germa
  • 1 prašak za pecivo
  • 7 dl vode
  • ulje- za lim
  • sol

Zagrijte pećnicu na 200C. Suhu germu umiješajte direktno u prosijano brašno i prašak za pecivo. Dodajte malo soli i postepeno dodajte vodu. Umijesite glatko, čvrsto tijesto. Razvucite ga u oblik koji želite (može okrugli, može četvrtasti) i stavite u namašteni lim. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 45 minuta.