Fritaja s blitvom i mozzarellom (može naravno i feta, ako volite slanije) nešto je posebno, zaista... Naravno, najvažnije je da su jaja svježa i domaća (pazite ljeti je to posebno važno...), blitvu ne morate prethodno blanširati, a prema želji možete dodati i sami svoj neki dodatak koji volite... Za svega 10 minuta sjajan obrok je pred vama! Obavezno probajte!
Fritaja s blitvom i mozzarellom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10 minuta
- 8 - 10 jaja
- 20 dag mozzarelle (ili mini ili je narežite na komadiće)
- 20 dag blitve
- 5 žlica mlijeka ili 2 žlice vrhnja
- mediteranski začini (svježi) - izbor prema želji
- sol
- papar
- maslinovo i suncokretovo ulje
Očistite (odstranite stabiljku) i dobro operite blitvu pa je narežite na krupnije trakice. U zdjeli izmiješajte jaja, blitvu, mozzarellu, mlijeko ili vrhnje, sve svježe začinske trave, posolite i popaprite. Na tavici ugrijte maslinovo i suncokretovo ulje, dodajte razmućena jaja s dodacima. Miješajte smjesu minutu, dvije, dok se jaja ne ukrute. Sir će se i dalje razvlačiti, blitva će se dosta intenzivno osjetiti, okus senzacionalan! Dobar tek!